EC Logic är en erfaren webbyrå som hjälper organisationer och företag med innovativa webblösningar.

Digitala läromedel

EC Logic är ledande inom utveckling av digitala läromedel i Sverige. Genom vårt banbrytande verktyg EC-Producer, hjälper vi er med att

 • Digitalisera och specialanpassa era läromaterial för webben. Utveckla nya läromaterial från grunden med olika övningstyper, levande illustrationer och ett unikt rättningssystem.

 • Anpassa läromedlen för elever med olika funktionsnedsättningar genom tydlig design och funktionalitet exempelvis uppläsning av text för att underlätta för användare med läs och skrivsvårigheter.

 • Daisy-anpassning.

Vi besitter stor erfarenhet av att jobba nära med pedagoger, förlag och författare för att hjälpa dessa att realisera sina kreativa idéer för en modernare skola.

Webbutveckling

Inga projekt är för små eller för stora för oss, vi skräddarsyr och anpassar våra webblösningar efter era behov och er budget.

Vi har erfarenhet av allt från klassiskt statiska hemsidor till dynamiska hemsidor där användarna själva har full kontroll över innehållet, här är några exempel på vår erfarenhet:

 • Avancerade affärssystem
 • Bokningsystem
 • System för lagerhållning
 • Olika typer av Webbutiker

Mobilanpassade hemsidor

Att surfa på internet är inte längre synonymt med att använda en stationär dator, mobiltelefoner och surfplattor är något som används allt oftare idag för att surfa på webben. Därför är det viktigt att ha en webbplats som fungerar och ser likadan ut på alla plattformar.

Vi bygger så kallade 'responsiva hemsidor', detta innebär att hemsidan automatisk anpassar sitt utseende vilket ger besökaren bästa möjliga upplevelse oavsett om denne använder smart-telefon, surfplatta eller en traditionell dator.

Grafisk profil och Logotyp

En grafisk profil bör vara oerhört viktig. Det är ansiktet utåt för ditt företag och är det första kunderna ser.

Vi hjälper dig att ge ditt företag en unik identitet genom att ta fram en grafisk profil som speglar ditt företag samt stödjer verksamhetens mål.

Detta innefattar:

 • Logotyp i olika versioner.
 • Typsnitt och färger anpassade för tryck och webb.
 • PowerPoint-mallar, visitkort, mm.

Sökoptimering

Idag används sökmotorer som t ex. Google, Yahoo eller Bing för att hitta information på nätet. Hamnar du högre upp bland sökresultaten ökar dina chanser att kunden klickar på just din webplats för att hitta produkter eller de tjänster de letar efter.

Vi hjälper dig att få en bättre placering hos sökmotorerna vilket leder till en större volym och en högre kvalité på trafiken på din webbplats.

Teknik

Vi använder oss främst av open source teknologi och följer w3c-standard så långt det går.
Här är några av dom tekniker vi behärskar:

 • HTML5
 • CSS3
 • Javascript
 • PHP
 • SQL
 • Smarty template engine
 • Jquery

Portfölj

Läslära - Digitalt Läromedel

Prova här 


Beskrivning

Övningsprogram till läs och skrivinlärningsmaterialet "Bli en läsare", för ungdomar och vuxna.
Innehåller en rad olika träningprogram för bla. träning av sambandet språkljud - bokstavstecken och träning av fonologisk medvetenhet.

Utmaning

Det fanns en förfrågan från förlaget Bokverkstan om att göra delar av skolundervisning mer digital då samhället mer och mer går mot den digitala utvecklingen. Problemet var att digitala lösningar inte fanns inom skolan och var därför tvungen att skapas.

Lösning

Vi på EC Logic fick i uppdrag att skapa interaktiva digitala lösningar till den svenska skolundervisningen.
Tillsammans med Bokverkstan och en välkänd pedagog inom skolmaterial skapade vi digitala läromedlen.

Utifrån önskan om att kunna erbjuda skolelever och lärare en mer alternativ lösning till det traditionella skolundervisningen, skapade vi digitala lösningar som kan samverka vid sidan om den traditionella undervisningen.

Lösningen blev att få ett alternativ till den utbildning i pappersform som har funnits i århundraden.
Med den digitala lösningen kan man använda ljudet på ett helt nytt sätt i undervisningen.
Tidigare använde man sig utav kassettband som inte alls fungerade på ett effektivt sätt.

Nu kan skolan själv avgöra vilket utbildningssätt som man vill använda sig utav och har en mycket större valmöjghet i sin undervisning.
Skolan kan nu bredda sitt material då allt finns tillgängligt i IT miljö och har möjligheten att nå ut med nischade produkter och artiklar.
Man kan nu på ett effektivt sätt anpassa undervisningen till olika språk som innan var tidskrävande och väldigt dyrt.

Andra Projekt


Kunder

Kontakta oss

Dan Söderlund
VD/Utvecklare
Kontakta
Samuel Wulgué
Projektledare
Kontakta
Niclas Wideving
Grafisk formgivare
Kontakta
KLOSTERGATAN 23 BV
703 61 Örebro
072-3038832